Waar mee?

Maar waar stop ik mee?
Ik stop met meedoen aan het spel dat “maatschappij” heet. Je weet wel, huisje, boompje, beestje, baantje, belasting enz. Ik zeg mijn “contract” met de maatschappij op. Blijkbaar heb ik een “contract” met de “staat”, ik ben namelijk verplicht belastingen af te staan aan deze “staat”. (ik gebruik “aanhalingstekens” om fictieve woorden/entiteiten aan te geven)
Blijkbaar houdt het feit dat je (buiten je schuld om overigens) op/in iemands land bent geboren in, dat je deze “eigenaar/heer/staat/slavenmeester” bepaalde “verplichtingen” verschuldigd bent. Herendiensten en verplichtingen noemde men dat in de middeleeuwen, toen de “staat” zich nog gewoon “heer” noemde, de burger “horige” was, en de belastingen nog “verplichtingen” of “cijns” ofzo heetten.

Als we kijken wat wikipedia zegt over “horigheid”, dan vallen er nogal wat parallellen op met onze hedendaagse” maatschappij “:

‘ In de middeleeuwen, en ook daarvoor en daarna, waren horigen boeren of ‘cijnsboeren’ die aan hun land verbonden waren zonder dit te bezitten en met bepaalde verplichtingen aan de landbezitter.’

Zie je al overeenkomsten met je eigen leven?

in lak’ech

Advertenties

Over fred doe

Over fred doe: fred doe is een fictieve persoon die door mij, de mens die deze verhalen creëert, is bedacht. Aan deze verhalen kunnen geen rechten of what ever ontleend worden, daar deze ook fictief zijn; ook dit zijn slechts creaties van mij, de vrije mens die deze verhalen bedenkt. Ik ben. In lak'ech.
Dit bericht werd geplaatst in Hoe en waarom.. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s