Vluchtelingen

Er moet me iets van het hart. Ik zie de beelden van de verdronken kinderen op het stand, ik lees de boze, verdrietige, machteloze reacties van iedereen eronder, maar toch snap ik het niet.
Mensen geven elkaar de schuld, de vluchtelingen, de “gelukszoekers”, en de politiek.

Laat ik 1ding voorop stellen: ” de” politiek heeft ervoor gezorgd dat het zover is gekomen. Onder het mom van het verspreiden van “vrede”, ” democratie ” en “vrijheid”, worden er door de EU en USA al jaren landen gebombardeerd. Landen, steden, huizen, scholen, burgers, kinderen, dieren. Alles voor de vrede.
Niet voor olie, goud, controle of macht. Nee, natuurlijk niet, U leeft in een beschaafd, ontwikkeld land. Uw overheid weet wat goed voor U is, en nog beter wat goed is voor de mensen in andere landen.

Weinigen zouden persoonlijk geld geven aan het leger om in andere landen te gaan bombarderen. Als de belastingdienst U zou bellen met de vraag ” kunt U maandelijks €100 extra overmaken, we moeten bommen kopen om vrede te brengen”, wat zou U dan doen?

En toch betalen miljoenen burgers dagelijks, wekelijks, maandelijks, jaarlijks belastingen. Belastingen die uw overheid spendeert aan defensie. Aan F-35’s die niet vliegen. Aan slimme uniformen voor de ordervolgers. Aan Oekraïne om een nazi regime aan de macht te helpen. Aan private bedrijven om de vluchtelingenstroom te “coördineren”. Van UW belastinggeld.

Het feit dat die kinderen de oversteek niet overleven, is mede te danken aan uw belastingafdracht. Als U geen belasting zou betalen, zou uw overheid nooit bommen hebben kunnen gooien in landen waar ze niets te zoeken hebben. Maar U ” moet”belasting betalen zegt U. Anders wordt uw slavenmeester, de Nederlandse staat, boos. Belasting betalen wordt afgedwongen, onder bedreiging van geweld en vrijheidsberoving, door de ordervolgers in dienst van uw slavenmeester, de staat. Als U dat namelijk niet doet, stuurt de belastingdienst een zielige ordervolger, genaamd “gerechtsdeurwaarder”, ondersteund door andere ordervolgers genaamd ” politie”, om uw bezittingen te stelen. En dat wilt U liever niet, das lastig.
Hoe lastig denkt U dat het voor die mensen met kinderen was om huis en haard achter te laten, op een bootje te kruipen en maar te hopen dat ze levend aankomen. Wat velen overigens niet lukt.

Dus eigenlijk weet U best dat U bloed aan de handen heeft. U weet dat uw politici dit vieze spelletje alleen kunnen spelen omdat U ze hiervoor de macht hebt gegeven, en omdat U ze hiervoor een oneindige geldstroom, belastingen, geeft. U weet dat dat ten koste gaat van levens, maar “kunt er niets aan doen”.

Dat kunt U dus wel. Er verandert pas iets als er iets verandert. Als U stopt met belastingen af te laten nemen, kan uw politiek niets meer dan luisteren naar U. Maar dat durft U niet. Zielig van die vluchtelingen, maar U wilt geen ” gezeik” met de belastingdienst.

We geven het door aan de ouders van die verdronken kinderen. U vindt het verschrikkelijk, maar U wilt uw eigen, veilige leventje niet op het spel zetten. Dat zullen ze vast begrijpen.

Oh ja, en de politiek bedankt U nogmaals voor uw vrijwillige bijdrage.

Namasté

in lak’ech

Advertenties

Over fred doe

Over fred doe: fred doe is een fictieve persoon die door mij, de mens die deze verhalen creëert, is bedacht. Aan deze verhalen kunnen geen rechten of what ever ontleend worden, daar deze ook fictief zijn; ook dit zijn slechts creaties van mij, de vrije mens die deze verhalen bedenkt. Ik ben. In lak'ech.
Dit bericht werd geplaatst in Hersenspinsels. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s