Wat gaan we doen?

Wij zijn een gezin, bestaande uit 3 volwassenen, een hond en drie katten. Wij zijn gestopt met werken, hebben al onze bezittingen weg gedaan, en we hebben ons huis verkocht.
Vanaf januari 2016 zijn wij zogenaamde “nomaden”, dwz zonder vaste woon- of verblijfplaats, zonder inkomsten, zonder ” wettelijke naam”. Wij zullen vanaf dat moment in en camper/mobilhome wonen, en daarmee door Europa trekken. Het doel van deze reis, en van ons breken met de ” maatschappij ” zoals we die nu kennen:

Het vinden van een stukje grond/land/bos/aarde, waar we ons kunnen vestigen als vrije mensen, waar we in harmonie met de natuur en anderen gelijkgestemden zelfvoorzienend kunnen leven.

Tijdens onze reis zullen we zoveel mogelijk mensen proberen te helpen en assisteren door bijvoorbeeld gebruik te maken van workaway.info , waar je “kost en inwoning” krijgt in ruil voor een aantal uren per dag arbeid, zoveel mogelijk zonder gebruik te hoeven maken met geld.
Door deze manier van reizen, leven en werken hopen we leuke, interessante mensen te gaan ontmoeten, om zo kennis en ideeën te delen, en natuurlijk te leven zoals leven bedoeld is. Het uiteindelijke doel is dus het vinden van een plek waar we oud willen worden, samen met een aantal mensen die ook zo willen leven.

En wat voor ons ook een belangrijke drijfveer is, is het laten zien aan anderen dat het leven ook op een andere manier kan; in harmonie met de natuur en de medemens, zonder slavernij, belastingen en onderdrukking.

Tegen alle burgers die dan ook roepen bij het horen van onze ideeën dat dat toch niet lukt, dat je niet zonder geld kunt leven, dat je “moet” werken, dat je toch belasting moet betalen, dat we alleen maar beren op onze wegen gaan tegen komen, willen we dan ook het volgende zeggen:
“Wij gaan laten zien dat het anders kan. Dat het anders moet. Falen staat niet in ons woordenboek. Wij worden weer mensen, omdat wij willen dat iedereen weer mens kan worden. In lak’ech.”

in lak’ech

Advertenties

Over fred doe

Over fred doe: fred doe is een fictieve persoon die door mij, de mens die deze verhalen creëert, is bedacht. Aan deze verhalen kunnen geen rechten of what ever ontleend worden, daar deze ook fictief zijn; ook dit zijn slechts creaties van mij, de vrije mens die deze verhalen bedenkt. Ik ben. In lak'ech.
Dit bericht werd geplaatst in De stappen naar vrijheid., Hoe en waarom.. Bookmark de permalink .

2 reacties op Wat gaan we doen?

  1. jolanda zegt:

    Nou het lijkt mij heerlijk hoor,zo te leven zonder dwang en gewoon in je eigen levensonderhoud voorzien

  2. bclever2014 zegt:

    heerlijk … veel respect voor jullie initiatief en jullie als mens … voel me met jullie verbonden !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s