Liegende deurwaarders.

Liegende Deurwaarders

Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk wel weten, betalen wij uit principe geen belastingen, buiten de af en toe onvermijdelijke btw. Ten eerste niet omdat belastingen het slaven systeem in stand houdt dat we al sinds de middeleeuwen kennen; ten tweede wil ik niet mee betalen aan oorlogen, oorlogswapens en het steunen van andere criminele regimes. Wie belasting betaald, is gewoon medeplichtig, en heeft dus ook bloed aan de handen. Als jij wilt dat de bombardementen in landen waar we niets te zoeken hebben stopt, zul je de geldkraan dicht moeten draaien die door jouw “volksvertegenwoordigers” gebruikt wordt om hun onmenselijke agenda door te duwen.

Ik roep zoveel mogelijk mensen op om ook te stoppen met het (zonder protest) betalen van belastingen. Velen reageren natuurlijk “hoe dan, je moet toch”, maar als je zelf niet kunt bedenken hoe, dan is het misschien beter dat je wel braaf blijft betalen. Je hebt dan je overheid misschien nog hard zat nodig…

Volgende reactie die ik dan veel krijg, is “wacht maar, als jij niet betaald, komt gewoon de deurwaarder, en dan piep je wel anders!”. Daar wilde ik het nu eens over hebben; die (m.i. onterechte) angst voor de boze deurwaarder. Een deurwaarder is niet meer dan een hersenloze ordervolgers, die ook alleen maar instructies op kan volgen zonder zelf na te denken… Maar is die angst wel terecht dan? Mijn ervaring is dus dat dat niet terecht is. Aan de hand van 2 recente voorbeelden zal ik laten zien dat de praktijken van deurwaarders niets anders zijn dan een poging tot intimidatie, om je alsnog te dwingen belastingen te betalen.

Eerste voorbeeld: Deurwaarde Jan de Sy.

Wegens het niet betalen van een belasting, in dit geval Belasting huishoudelijke afvalstoffen 2014, kreeg ik op 24 augustusj.l. bezoek van een (gerechts)deurwaarder, ene Jan de Sy, ordervolger te Beringen. Deze ordervolger had, terwijl er niemand thuis was, beslag gelegd op een aantal “roerende goederen”, omdat ik weigerde belasting te betalen. Op de lijst van inbeslag genomen goederen stonden o.a.:
-tuinslang
-barbecue
-alu ladder
-ligstoel voor tuin
-kruiwagen
– en nog een aantal zaken die echter niet te ontcijferen waren vanwege het spijkerschrift waar de ordervolger zich van bediende.
image

Veel dreigementen natuurlijk in de papieren die hij achter liet, als U niet vlug betaald, komen wij de spullen afpakken om te verkopen…bla bla… Als ik niet UITERST DRINGEND me tot hun kantoor zou wenden, om de betaling alsnog te doen, zouden ze tot ophaling en verkoop overgaan. Ik kreeg uiterlijk tot woensdag 23 september om alsnog te betalen. Zoniet, dan zou vanaf donderdag de ophaling plaats vinden, zodat alles verkocht zou worden op zaterdag 26 september om 9.00u te Halen. Duidelijk, op woensdagavond hebben wij alle beslagen goederen buiten klaar gezet, zodat de ordervolger ze volgens afspraak kon mee nemen om zaterdag te verkopen.

image

Donderdag kwam er niemand. Kan gebeuren. Vrijdag bleef het ook zomaar stil…Toen het inmiddels vrijdagavond 19u was, bleek wel dat de deurwaarder, ondanks alle dreigementen en intimidaties van zijn kant, niet kwam opdagen. De zogenaamde “verkoop” die zaterdag, ging dus blijkbaar door zonder onze beslagen goederen.

Vreemd. Maar, misschien was er wel iets tussen gekomen? Misschien was het te druk geweest die dag? Of misschien een ziektegeval? We gingen er van uit dat we dat wel vlug te weten zouden komen, gelet op de acties van de ordervolger voor die tijd. Maar een verklaring van de deurwaarder bleef uit. Die week niets meer vernomen, en de weken erna bleef het ook oorverdovend stil. We dachten op dat moment nog dat dat wel “toeval” zou zijn, of dat er iets mis was gelopen…
We waren dan ook verrast toen we op 27 oktober(!) weer een brief kregen van dezelfde ordervolger die verstek had laten gaan op zijn eigen afspraak. De letterlijke tekst in deze brief:
“Inzake was er een gerechtelijke verkoop voorzien.
Ik ontving hierop geen betaling!!! (ja, 3 uitroeptekens)
Ik verwacht bijgevolg binnen de 3 dagen vanaf heden een betaling.
Bij gebrek hieraan gevolg te geven zie ik mij genoodzaakt om over te gaan tot oplading van uw roerende goederen.(alweer?)
ZEER DRINGEND.”

Geen uitleg of excuses dus van de ordervolger waarom hij zich niet aan zijn vorige afspraak/dreigement had gehouden. Gewoon een herhaling van zijn eerdere, nutteloze dreigementen. Walgelijk poging tot machtsmisbruik in mijn ogen, maar niet effectief in mijn geval. Nu is het inmiddels 21 november, en sinds deze laatste brief hebben we weer niets vernomen van deze ordervolger. Alle spulletjes staan nog op hem te wachten overigens…
image

Maar toen gebeurde het volgende, het tweede voorbeeld! Deurwaarderskantoor Bart Heines, Daniel Palet en Paul van Elst.

Wegens het niet betalen van een belasting, in dit geval Verkeersbelasting, kreeg ik op 12 oktober j.l. bezoek van een (gerechts)deurwaarder, ene Paul van Elst ordervolger te Neerpelt. Sommigen hebben misschien de video van zijn bezoek aan ons gezien op Facebook, waarop te zien en te horen was hoe hij probeerde mij dmv dreigementen en intimidatie alsnog tot betalen van de belasting te dwingen. Zonder resultaat natuurlijk, maar goed. Er werd beslag gelegd op de volgende goederen:
-flatscreen tv
-wandklok
-houten eettafel + 6 stoelen (ondanks dat 4 stoelen en een tafel onder de beslagvrije goederen valt volgens de wet)
-airco
-barbecue (waar de andere ordervolger reeds beslag op had gelegd…)

image

Deze lijst sloot hij af met de volgende aantekening: “Verder geen goederen van waarde aangetroffen”. Mooi. Ondanks mijn uitleg en belofte dat ik géén belasting zou betalen, probeerde hij toch alles in het werk te stellen om mij te overtuigen.

Lachend vertrok hij, samen met zijn verbouwereerde getuige, in zijn splinternieuwe Porsche, waarschijnlijk in de overtuiging dat ik wel zou zwichten voor zijn dreigementen en intimidatie praktijken. De openbare verkoop van deze goederen zou plaats vinden op zataredag 21 november j.l. Op 10 november ontving ik nog een laatste dreigbrief van deze ordervolger, een laatste poging om mij tot betalen te dwingen. Als ik niet vóór dinsdag 17 november om 12.00u op zijn kantoor zou hebben betaald, zou er vanaf dinsdagmiddag 12.00u worden overgegaan tot ophaling van de beslagen goederen. Alweer…

image

Dus dinsdagmiddag stond alles weer netjes klaar voor de ophaling. Want ja, deze ordervolger zou zich toch zeker wel aan zijn afspraak/dreigement houden? Dinsdag ging voorbij, net als woensdag, donderdag, en…vrijdag. Inmiddels is de
zogenaamde verkoop al geweest; de beslagen goederen staan nog steeds netjes klaar, maar van de ordervolger met zijn handlangers taal noch teken. De 2e die zijn afspraak niet nakomt.
image

Wat hebben wij hier nu uit geleerd? Dat we ons dus niet bang moeten laten maken door de imtimidatie-, dreigings- en afpersingstechnieken van de zogenaamde “gerechtsdeurwaarders”. Het blijft bij dreigementen. Meestal komt het niet zover, de meeste mensen proberen uit alle macht toch een regeling te treffen, hetzij zelf, met hulp van familie of bv. een ocmw of sociale dienst. Omdat iedereen bang is voor de gevolgen, welke (in ons geval) uiteindelijk dus niet komen…

We hopen dat dit de angst die veel mensen voor deurwaarders hebben doet afnemen, als het puntje bij paaltje komt, laten ze het namelijk afweten. Niet omdat wij moeilijk doen, of agressief regaeren ofzo, maar omdat wij voet bij stuk houden, en omdat wij ons niet laten intimideren door deze criminele ordervolgers die slechts loopjongetjes zijn van de criminele belastingdienst. Sta in je waarheid, laat je niet gek maken, en geloof niet alles wat je (aan)geleerd is. Besef dat je je naam niet bent, dat is een natuurlijke persoon die eigendom is van de staat. Mensen kunnen geen (belasting)schulden hebben, dat kunnen alleen natuurlijke personen. Succes!!

in lak’ech

Advertenties

Over fred doe

Over fred doe: fred doe is een fictieve persoon die door mij, de mens die deze verhalen creëert, is bedacht. Aan deze verhalen kunnen geen rechten of what ever ontleend worden, daar deze ook fictief zijn; ook dit zijn slechts creaties van mij, de vrije mens die deze verhalen bedenkt. Ik ben. In lak'ech.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, Hersenspinsels. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s