De laatste dag.

Woensdag 13 januari 2016.
Onze laatste dag in Leopoldsburg, en officieel onze laatste dag in België. Deze namiddag uitschrijven bij de gemeente, nadat we ons hier in België ruim 11 jaar geleden als “vreemdeling” hadden ingeschreven. 11 jaren in voor- en tegenspoed, maar over het algemeen toch een fijn verblijf in dit rustige, ietwat “verouderde” land 😉
Nu verlaten we dit land, en verlaten we de levens die we hier hebben geleefd. Met een ietwat gemengd gevoel natuurlijk; we laten immers onze dochter hier achter… Maar we weten dat ze hier in goede handen is, en ons “kleine” meisje kan als jong-volwassene goed voor zichzelf zorgen 🙂 We zijn ook trots op jou, Iris, en op Marijn natuurlijk ook!!

Maar desalniettemin hebben we er zin in; het wordt hier steeds kouder en natter. Alles is gepakt, het huis is zover leeg. De garage, de zeecontainer, alles ziet er (naar onze maatstaven) leeg en verlaten uit… Het nodigt dus ook niet uit om nog langer te blijven! De mobilhome is klaar voor vertrek, fietsen staan erop, de garage is gevuld. De 4 katten wonen al een paar dagen in hun nieuwe thuis, en ze lijken het goed naar de zin te hebben; slapen, eten, de kattenbak bezoeken, en zelfs spelen!

image

Ook de hond is vanaf vandaag vaste bewoner van ons kleine Utopia, hij heeft zijn plekje ook al gevonden…
En morgen krijgen de nieuwe bewoners de sleutel, zij zullen ook blij zijn dat ze in hun nieuwe huisje aan de gang kunnen. Morgenvroeg om 9u komt de makelaar voor het opnemen van de meterstanden, en het overhandigen van de sleutels van ons laatste “echte” huis. Vanaf morgen wonen we dan overal en nergens; we gaan waar de wind en het lot ons brengt. Geen vaste plannen, geen vaste bestemming, geen tijdsschema. Een (voor ons) nieuwe manier van leven, met nieuwe mogelijkheden, nieuwe mensen die we gaan ontmoeten, het roer echt letterlijk om dus.

Nog een laatste nacht op onze oprit slapen, in de mobilhome. En morgen rijden we, letterlijk en figuurlijk, ons nieuwe leven tegemoet… Waar we morgen slapen, weet nog niemand 😉

In Lak’ech

image

in lak’ech

Advertenties

Over fred doe

Over fred doe: fred doe is een fictieve persoon die door mij, de mens die deze verhalen creëert, is bedacht. Aan deze verhalen kunnen geen rechten of what ever ontleend worden, daar deze ook fictief zijn; ook dit zijn slechts creaties van mij, de vrije mens die deze verhalen bedenkt. Ik ben. In lak'ech.
Dit bericht werd geplaatst in De stappen naar vrijheid. en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s