Go with the slow…

Donderdagmorgen werden we wakker naast een deel van de rivier Rio Ebro. Of tenminste, dat dachten we… Een mooie parking, met picknicktafels, aan het water. Het bordje zei wel “no camping”, maar we kunnen geen Spaans, dus….
Wat minder mooi was aan de plek, was het afval. Dat is iets wat bijna overal opvalt; de Spanjaard gebruikt de natuur als één grote vuilnisbak. Op de mooiste plekken, ligt echt gruwelijk veel afval…

image

Maar goed, het was een rustig plekje, waar ik de mobilhome wat verder naar achter had gezet, zodat hij iets minder opviel. (Voor zover mogelijk met die grote witte doos..) De nacht was heerlijk rustig, en ’s morgens tijdens het ontbijt werden we vergezeld door een ijsvogel in de boom naast het raam. Ijsvogels, reigers, hier moest dus ook vis zitten. Damien had enkele grote schubben gevonden, en een halve onderkaak van een vis, zo’n 10 centimeter lang! Dus er moest grote vis zitten! Natuurlijk moest hij even zijn hengel uitgooien, en aangezien we weer eens geen haast hadden, deden we allemaal ons ding. Beetje lezen, beetje rommelen, beetje schrijven.
Tot er een bruine 4×4 de parking op reed…. En nog ééntje… De ene reed ons paadje in, en parkeerde precies voor de mobilhome.
Oeps! Mannen in groene pakken… En niet 1 of 2, maar zo’n 7 man sterk! Een paar liepen meteen op Damien af, de rest hield de boel (en de mobilhome) in de gaten. Ook ik liep dus maar naar Damien toe, die zijn verlopen (Belgische) visvergunning al had afgegeven… No no, dat was niet goed. We moesten een visvergunning hebben uit het dorp, plus een speciale toestemming om in dit visreservaat te vissen… Ok, het was dus niet de rivier, maar een speciaal reservaat. De behulpzame natuurwachters vertelden ons met handen en voeten, en een half woord Engels, wat we moesten doen om een boete van 2x €300 te vermijden; vergunning halen in het dorp bij het Natuurpunt, naar de bank om dat te betalen, met het betalingsbewijs weer terug om alles te laten verifiëren… Ah, OK, natuurlijk, bedankt voor de info! En gelukkig bleef het bij een waarschuwing .. Oja, en camping was verboden, dus geen luifel uit, geen stoeltjes buiten, geen bbq. Maar slapen vonden ze niet zo’n probleem, dus bedankten we ze voor hun info, en ieder ging weer zijn weg.
Ook wij ruimden ons boeltje weer in, en gingen weer verder. Het was niet zo’n mooi weer donderdag, en beetje triestig en fris. Jessie besloot dat we daarom nog wat zuidelijker zouden gaan, richting Valencia. Daar was ook een workaway host die nog mensen zocht, dus was de route zo uitgestippeld. Maar de rit viel me zwaar, het was een saai gedeelte, vlak, geen dorpjes of wat dan ook.. 400 km verderop vonden we pas weer een bewoonde wereld, waar we vers water konden inslaan. We hadden namelijk eerder die week water getankt op de camping in Cambrils, maar dat bleek met chloor behandeld… En das niet lekker, alles stonk naar chloor. Voor Valencia haalden we dus een paar flessen bronwater, zodat we in ieder geval weer en lekker bakkie koffie konden zetten. Een mooie parking voor de nacht zat er helaas niet in, we moesten het doen met een plekje tussen truckers op het industrieterrein. En dat was verre van rustig…. Om 5:30 vanmorgen raasden de eerste vrachtwagens alweer voorbij, dus het was een korte nacht. De opdracht voor vandaag was of een wasgelegenheid/wasserette  vinden, of een camperplaats  met wasserette vinden. In eerste instantie gingen we op zoek naar een camping in Daimus, voorbij Valencia. Lekker dicht bij de zee, niet duur. Maar we waren blijkbaar niet de enige die dit dachten! Daar aangekomen stond de kleine plaats vol met tientallen mobilhomes, en net zoveel gepensioneerden op de bankjes erbij.
Ok, dat was dus 1. te druk, en 2. niet zo ons publiek… Dus verlieten we Daimus, om op zoek te gaan naar de volgende. In El Palomar zou een voordelige camperplaats moeten zijn, dus hoopten we op iets minder drukte, en iets jonger publiek…
45 minuten later stonden we voor de poort van Camping Font de Sis. De beheerder werd gebeld door een schone Spaanse uit het restaurant van de camping, en een paar minuten later kwam een erg vriendelijke en behulpzame beheerder de poort open maken. Hij verontschuldigde zich dat hij alleen Spaans sprak, en probeerde zo goed mogelijk uit te leggen waar we heen moesten…Uh..si? Hij begreep dat wij het niet begrepen, dus wenkte ons hem te volgen. Netjes werden we naar de camperplaatsen geleid, waar slecht 2 koppels stonden! We konden kiezen waar we wilden staan, en na ons huis geparkeerd te hebben maakte hij ons verder wegwijs; drinkbaar water, gratis, elektra, wc’s, douche’s (super netjes!), was- en droog machines, restaurant, een afstandbediening om de grote veilige poorten zelf te bedienen, allemaal voor €10… Geweldig, en voor €2 een hele dag internet! Wat waren we blij dat we de vorige camping hadden overgeslagen, dit was een prachtig plekje, met een erg mooie omgeving om te wandelen/fietsen. De komende dag/dagen blijven we hier lekker even genieten, en na het weekend gaan we waarschijnlijk kennis maken met mensen in Oliva die via workaway daar op een huis passen. Volgens de eigenaren zijn het mensen die al 7(!) jaar in een mobilhome wonen/reizen, met een meerderjarige dochter! Een leraar en een schrijfster, dus we zijn erg benieuwd!! Natuurlijk houden we jullie op de hoogte, maar nu gaan we eerst genieten van een paar daagjes rust c.q. niks doen 🙂

Go with the slow, zoals wij zeggen 😉

In Lak’ech

in lak’ech

Advertenties

Over fred doe

Over fred doe: fred doe is een fictieve persoon die door mij, de mens die deze verhalen creëert, is bedacht. Aan deze verhalen kunnen geen rechten of what ever ontleend worden, daar deze ook fictief zijn; ook dit zijn slechts creaties van mij, de vrije mens die deze verhalen bedenkt. Ik ben. In lak'ech.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s