Zaterdag 30 januari, week 2

Zaterdagochtend, half negen. Damien en ik hebben heerlijk geslapen, Jessie wat minder. In het dorpje hier hangt blijkbaar een kerkklok, die elk half uur een keertje slaat, en het hele uur slaat hij dubbel… Om middernacht sloeg hij dus 2x 12. Ik heb heb daarna niet meer gehoord, Jessie blijkbaar wel…

De dag begon ietwat bewolkt, en Jessie was gisteren al begonnen met de was, maar de droger werkte niet zo geweldig. Een paar waslijnen werden dus opgehangen, in afwachting van de zon die de camping beheerder had beloofd.
Maar eerst werden de fietsen afgeladen, want we moesten een brood hebben. De dorpskern is hemelsbreed een kilometer weg, hooguit. Maar geen vlakke wegen hier, dus het fietsen werd al snel noodgedwongen lopen, bergop. Een slager was zo gevonden in de smalle straatjes en steegjes, en na een tip van een dorpeling wisten we ook waar we een pan (brood) konden halen; de lokale kruidenier, een winkeltje van zo’n 2 bij 8 meter šŸ™‚ Heerlijk vers stokbrood, lekkere ham, en we waren klaar voor het ontbijt. De terugweg ging iets makkelijker en sneller, dat was grotendeels bergaf nu!

Na het ontbijt begon de beloofde zon door te breken, en werd het al snel warmer. Onze Nederlandse buurman uit zuid Frankrijk vertrok al vroeg, de enige gasten buiten ons stonden met de camper op het hoger gelegen veld. Jessie had bij de wasmachines een ontmoeting met de vrouw van die camper, die ook Nederlandse bleek te zijn. En niet alleen dat, ze bleek ook erg into mindfulness, karma, en het gesprek ging al snel over bewustzijn en dergelijke. Ze vond het zo toevallig dat ze hier, op die kleine camping, mensen trof met wie ze daar over gewoon kon praten! Tja, wij weten inmiddels dat dat geen toeval is, of niet zoals de meesten toeval kennen in ieder geval šŸ˜‰

Vandaag zou een rustige dag worden, dus na de dagelijkse poets werkzaamheden gingen we lekker wat wandelen, en de omgeving verkennen. Wat ons meteen opviel, was de overdaad aan dieren; de dagen ervoor viel ons op dat we zo weinig dieren in het wild zagen, buiten wat vogeltjes dan. Hier was het juist tegenovergesteld; konijntjes, rivierkreeftjes in de naastgelegen sloot, ijsvogels langs het water, alles leek veel meer te leven. En voor de verandering eens geen vuilnis in de natuur!
Omdat het weer zo lekker was, mochten de poezen ook eens buiten gaan neuzen, aan het riempje. Penotti had de smaak al snel te pakken, en Cherokee was ook al snel aan de wandel. Voor de poort parkeerden echter twee campers uit Engeland, dus deden we ze weer even naar binnen. De twee campers parkeerden een paar plekken verder op, en begroetten ons vriendelijk in het voorbij gaan. Toen ze eenmaal geparkeerd waren, mochten de poesjes weer even aan het lijntje, een stukje wandelen.
Terwijl Jessie daar liep met Cherokee, zag ze de nieuwe buren lopen, met een… poes aan een riempje!! Hoe groot is de kans?

Een praatje was dus al vlug gemaakt, en het bleken erg joviale en vriendelijke mensen; twee zussen met hun echtgenoten, allebei in een camper, aan het rondreizen zonder echt doel. De ene man bleek 71 te zijn, wat ik eerst even moeilijk kon geloven… Hij zag er 10 jaar jonger uit, zonder overdrijven. Onze verhalen werden over en weer gedeeld, en al snel bleek dat we onverwacht veel overeenkomsten hadden. Ze hielden niet van de huidige maatschappij, en de hebzucht die velen drijft. Ze wilden rustig genieten na een leven lang (te) veel werken. Toen wij ons verhaal vertelden, waren ze erg verrast, en vonden het geweldig hoe wij wilden leven. De andere man had “toevallig” een broer die getrouwd was met een Nederlandse, en woonde in Bocholt, BelgiĆ«. Klein wereldje, niet?
Toen ze Jessie’s tattoo zagen, In Lak’ech, was het duidelijk dat we op dezelfde manier in het leven stonden; I found someone who lives on the same planet as me, zei de man met zijn 1.60m terwijl hij zijn arm om mijn schouder sloeg! Bijna 30 jaar leeftijdsverschil, en 30 centimeter lengteverschil, maar dezelfde zielen!!

Jessie gaf ze Ć©Ć©n van haar zelfgemaakte gelukspoppetjes, waar ze erg van gecharmeerd waren! Have a nice evening you all, we’ll see you again tomorrow!
Wat mooi hoe je dan op zo’n plek, precies de mensen treft die je iets te vertellen hebben, die iets met je gemeen hebben šŸ™‚

Als afsluiter besloten we met zijn drietjes nog even naar het dorp te lopen. Het begon al wat te schemeren, en het dorpje was in zo’n 15 minuten helemaal gezien. De plaatselijke thermometer gaf nog een heerlijke 18 graden aan, buiten de plaatselijke muziekschool stonden dorpelingen samen wat te drinken en te kletsen. De mensen lijken hier zelfs vriendelijker dan aan de kust, in de grotere dorpen.

Terug op de camping was het inmiddels donker, en de sterren lieten zich alweer goed zien. We gingen terug ons huisje in, en stonden nog wat te rommelen toen ik de kleine buurman aan zag komen lopen. Toen ik open deed, gaf hij een tasje; “this is for the dolley you gave us; there’s something in there for you, and something for your cats. And thanks again!”
Hij wenste ons weer een goede avond, en vertrok weer naar zijn eigen huisje. Op het zakje zat een briefje, “thank you for the dollies. Have a safe journey. Jackie, John, Angie & Richard”

En in het zakje, lekkers voor de katten, en lekkers voor ons! We treffen het om dit weekend tussen zo’n mooie mensen te staan, op zo’n mooie plek!

Als je goed bent voor het leven, is het leven goed voor jou.

In Lak’ech

in lak’ech

Advertenties

Over fred doe

Over fred doe: fred doe is een fictieve persoon die door mij, de mens die deze verhalen creƫert, is bedacht. Aan deze verhalen kunnen geen rechten of what ever ontleend worden, daar deze ook fictief zijn; ook dit zijn slechts creaties van mij, de vrije mens die deze verhalen bedenkt. Ik ben. In lak'ech.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s