Verandering

Verandering.

Verandering is onvermijdelijk; alles veranderd, niets blijft hetzelfde, maar niets gaat verloren. Zo ook onze ervaringen en dagelijkse gang van zaken. Alweer enkele weken verblijven we nu in Oliva, waar we helpen om een plek te maken waar workaway’ers, backpackers en campers kunnen verblijven. De tuin begint langzaam weer vorm te krijgen nu we gebruik kunnen maken van een bosmaaier en kettingzaag, binnenshuis kan iedereen weer gebruik maken van het toilet en en warme douche. De Spaanse keuken begint ook op een keukentje te lijken, en de volgende projecten dienen zich alweer aan; deze week is er een zonnepaneel gebracht van 250W, zodat we de huishoudaccu, nodig voor verlichting en de waterpomp, kunnen opladen. Natuurlijk pas nadat we die op het dak gemonteerd hebben…
En aankomende maandag zou, als alles volgens planning verloopt, het hekwerk bezorgd worden. Ook nog een flink karwei, waarvoor we nog veel gaten moeten graven in de keiharde en droge grond. Nog steeds genoeg te doen dus!

Afgelopen week kregen we ook visite van een Engelse dame, Sally genaamd. Sally reist met haar twee honden rond in een erg leuk, klein campertje, en aangezien de eigenaar van het huis nog oppas zoekt voor de zomermaanden om het huis en de tuin vrij te houden van ongenode gasten, kwam Sally eens kijken of het haar iets leek. Bij aankomst hadden we echter zelf al het idee dat ze hier niet echt op haar plek zou zijn… Een echte Engelse dame, met nette kleertjes en mooie schoentjes. Niet de ideale combinatie voor deze ruwe parel in de waarmee zomermaanden. De volgende dag gaf ze dan ook al te kennen dat het niets voor haar was, omdat ze toch wel wat meer luxe gewend was…. Dus vertrok Sally weer samen meer haar twee hondjes. Mocht iemand dus nog een paar weken/maanden op een huis met grote tuin willen passen; neem maar even contact met ons op!! Plek genoeg om je camper te parkeren, primitief maar wel op 5 minuutjes van het prachtige strand, en ook 5 minuutjes van het gezellige centrum van Oliva.

En begin deze week kregen wij ook een mailtje van een Belgisch koppel dat in Spanje woont. Zij zochten nog housesitters voor enkele weken in april, of we daar tijd (en zin) voor hadden. Een erg leuk aanbod, maar wel in Galicia, helemaal aan de andere kant van Spanje… Dat zou betekenen dat we zo’n 1000 km daarheen zouden moeten rijden, en daarna weer 1000 km terug omdat we eind mei weer in Sitges bij Barcelona willen zijn. Helaas niet haalbaar nu, dus moesten we passen.

Maar het zette ons wel aan het denken; waarom werden we gewezen op andere mensen, andere “projecten”? Alles heeft een reden weten we inmiddels, dus ook deze aanvraag moest een reden hebben. Misschien wilde iets ons duidelijk maken dat het tijd werd om weer eens verder te reizen, om andere mensen te gaan helpen? Ons doel is natuurlijk het helpen van andere mensen, waarbij je daarmee in je levensonderhoud kunt voorzien. Dat doen we nu in Oliva, maar er zijn natuurlijk veel meer mooie plaatsen waar mooie mensen hulp kunnen gebruiken. Een eigenlijk merken we ook al dat we ons hier al “thuis” beginnen te voelen, een teken dat we misschien al weer lang genoeg op één plaats hebben gestaan?

Dus besloten we weer eens op workaway.info te kijken om te zien of er iets geschikters voor ons bij stond, iets dat meer op onze route naar Sitges eind mei lag. Lang hoefden we niet te zoeken; in het kleine plaatsje “La nou de Gaia”, boven de kustplaats Tarragona, zocht een Duits echtpaar hulp. Ze bezitten een groot huis, met wat dieren, veel tuin, en genoeg werk. De man was afgelopen jaar erg ziek geweest, en dus konden ze alle hulp gebruiken die ze konden vinden. Damien wil graag Duits leren, dus dat is dan mooi meegenomen, de omgeving is beeldschoon, en de accommodatie is wat luxer dan wat we nu gewoon zijn; zelfs een zwembad ontbreekt niet… Een compleet andere setting!

image

Na wat mailtjes over en weer staat nu onze tweede workaway-ervaring gepland; vanaf 11 april verblijven we in La Nou de Gaia , voor een viertal weken, waarna we eind mei verder gaan naar Sitges, waar we uitgenodigd zijn door Ronald en Christina voor een ayahuasca-ceremonie.

De komende 4 weken zullen we hier in Oliva nog zoveel mogelijk in orde brengen voor andere workawayers, waarna we (voorlopig) afscheid zullen nemen van Toff, Maria & Brunel. Nog 4 weken nieuwe ervaringen, en daarna dus weer een grote verandering, want:

Alles veranderd, niets blijft hetzelfde, maar niets gaat verloren!

In Lak’ech

in lak’ech

Advertenties

Over fred doe

Over fred doe: fred doe is een fictieve persoon die door mij, de mens die deze verhalen creëert, is bedacht. Aan deze verhalen kunnen geen rechten of what ever ontleend worden, daar deze ook fictief zijn; ook dit zijn slechts creaties van mij, de vrije mens die deze verhalen bedenkt. Ik ben. In lak'ech.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s